Блог

Най-малките хотелски стаи в света ще ви изненадат с комфорта си

13 ноември 2020 @ 13:00
1483

Capsule Inn

Япония е основоположник на идеята за малки, но функционални хотелски стаи и е известна с хотелите-капсули, които предлагат свърхбюджетен престой в комфорт и уединение. Capsule Inn Osaka е първият такъв хотел в света, отворил врати през далечната 1979 г., който и до днес приема резервации. Разположен в бизнес и търговски квартал на Осака, хотелът предлага миниатюрни стаи, но без да подценява удобствата в тях. Стаята-капсула побира само легло, но осигурява безжичен интернет, телевизор, радио, будилник, осветление за четене и блекаут щори.

Интересна особеност е, че при създаването си хотелите-капсули за били предназначение само за гости мъже. Това се променя във времето и днес тези места за настаняване се радват на голям интерес от страна на двата пола и хора на различни възрасти, най-вече заради ниската цена и удобна локация.

Sleepbox Hotel

Разположен в сърцето на Москва, Sleepbox Hotel е първият хотел-капсула в Русия. Отваря врати през 2013 г. и предлага умалени стаи с хай-тек дизайн за единично и двойно настаняване. Освен легло в капсулите има рафт, закачалки, огледало, вградени в леглото чекмеджета, вентилация и два типа осветление. Цените са както на нощувка, така и на час, за да може да има възможност за максимално икономичен престой.

CitizenM Hotel

CitizenM Hotel търси баланса между достъпния лукс и иновацията. Разположени в Амстердам, Гласгоу, Лондон, Ню Йорк, Париж и Ротердам хотелските стаи са перфектен избор на модерните туристи. Хора, жадни за приключения и изживявания, които предпочитат да бъдат в сърцето на града от сутрин до вечер, вместо да губят време в хотела. Дизайнът на компактните стаи не пести от удобства – има прозорци от стена до стена, душ с ефект дъжд и огромни легла.

Tubohotel

Разположен на 45 минути южно от Мексико сити, Tubohotel предлага изключително изживяване да нощуваш в стаи, направени от рециклирани бетонови тръби. Тръбните стаи изглеждат малки, но са достатъчно големи, за да поберат удобно двойно легло и вентилатор. Разположени са пирамидално една над друга в идиличен двор с много зеленина, детска площадка и басейн.

easyHotel

Веригата easyHotel предлага настаняване в удобни, централно разположени хотелски стаи в близо 40 локации в Европа и Дубай. Стаите отново са компактни, но далеч по-големи от хотелите капсули, а всяка от тях е с комфортно двойно легло, самостоятелна баня с душ, LCD телевизор, WiFi и климатик. Това е хотел за хората, които не правят компромис с нещата от основна необходимост, но биха жертвали петзвездния лукс за сметка на добрата цена.

Добрата новина е, че easyHotel има представител на веригата и в София. Модерната девететажна сграда е разположена в широкия център на столицата, само на 10 минути пеша от топ забележителностите и на минута от метрото. Хотелът има паркинг, денонощна рецепция, градина, веднинг автомати за храни и напитки, както и стая за съхранение на багаж.


Назад...
© 2011-2024 easyHotel София. Всички права запазени.
Powered by MediaDesign FlexiCMS™ in 0.0133 secs