Блог

Животът в столицата се завръща... или какво да правим извън хотела в София

15 юни 2020 @ 13:01
1374

С отпадането на последните противоепидемични мерки в края на юни, животът в София придобива все по-забързан ритъм, а жителите са по-жадни за живот от всякога. Заведенията са пълни с усмихнати лица, музеите и театрите са отворили вратите си, стадионите отново срещат своите фенове, усеща се жуженето на милиони хора по улиците.

България отвори свободно границите си за чуждестранни туристи, предвижданията са, че страната ни ще бъде привлекателно място за уикенд и познавателен туризъм като една сигурна и същевременно нескъпа дестинация.

Ето и предложенията на екипа на easyHotel Sofia за пълноценно изживяване по време на кратък престой в София. Започваме с новооткрития Музей на илюзиите, който е нещо невиждано тук досега и ще обърне светът ви с главата надолу в най-забавния смисъл. Намира се в идеалния център до Халите, в които можете да се отбиете за кратка закуска и да намерите автентични фермерски храни, а после да продължите към емблематичния Музей за история на София на минута пеша.

След като сте нахранили душата с нови знания и преживявания е време да нахраните и стомаха. Времето е малко, за да посетите дори една десета от стотиците заведения в центъра на София, кое от кое по-креативни, дизайнерски и най-вече с вкусна храна. Спуснете се по пешеходния бул. Витоша и малките улички около него и като търсачи на съкровища открийте своето любимо местенце. Тук всяка седмица изниква някое бижу на кулинарията, което е уникално и неповторимо.

След вкусния обяд потърсете едно малко, но направено с много любов кътче: кино Г8. Името идва от адреса на ул. Гладстон 8, а киното се спотайва в китно софийско дворче на тихата улица. Насладете се на чаша вино в градината, а след това на качествена съвременна прожекция на чудесно ниска цена.

Направете кратка разходка сред фонатаните в градината на Националния дворец на кутурата и опитайте някои от нашите предложения за вечеря – ресторант Добро с уникално вкусна национална кухня, Ale House с бира, която сами си наливате от кран на масата или малкото уютно винтидж ресторантче с домашна храна Made in Home. Или просто се пошляйте под кестените на софийските улички и открийте нещо ново и още по-интересно.

Ако приключенията са в кръвта ви и имате още ден на разположение, изкачете се на Витоша до Златните мостове, хижа Алеко или защо пък не - покорете Черни връх. Или пък се отдайте на лятна разхлада в града. Съвсем скоро отваря врати първият аквапарк в София в парк Възраждане, а easyHotel Sofia е на 5 минути пеша оттам.

И един съвет от нас – не е нужно хотелът да е скъп. Изберете по-евтин вариант, за да можете да се отдадете на пълноценни моменти извън хотелската стая. С други думи инвестирайте в изживени мигове...Lets Go.


Назад...
© 2011-2024 easyHotel София. Всички права запазени.
Powered by MediaDesign FlexiCMS™ in 0.0225 secs