Общи условия

Условията по-долу важат за резервации в easyHotel Sofia, направени след 1 януари 2017 г. на уебсайта www.easyhotel.com, наричан по-долу „нашия уеб сайт”, към който препраща с линк сайтът www.easyhotel-sofia.bg, собственост на франшизанта. Какво обхващат тези условия: когато правите резервация при нас чрез нашите цифрови канали (като нашия уеб сайт, мобилен сайт или приложение) или когато правите резервация от ваше име, ще важат настоящите Общи условия.

Ще видите вашата резервация като Негъвкава тарифа/Цени с невъзвръщаема стойностКогато правите резервация чрез нашите цифрови канали, ще бъдете помолени да щракнете върху „Приемам“, с което потвърждавате, че приемате тези условия и няма да можете да завършите резервацията, ако не направите това. Във ваш интерес и за ваша собствена защита се изисква да прочетете внимателно тези условия, преди да направите резервация. Ако не разбирате нещо, моля, поискайте от нас допълнителна информация.

 1. Извършване на резервация и документи за самоличност, изисквани при пристигане в хотела
  1. Моля, следвайте указанията, поместени на уеб сайта, мобилния сайт или приложението или се посъветвайте се с нас, за да направите резервация.
  2. Когато е направена резервация, ще ви издадем номер за потвърждение. Номерът за потвърждение е доказателство, че сме приели вашата резервация. Резервацията няма да бъде обвързваща за EasyHotel UK Limited, докато не ви издадем номер за потвърждение.
  3. Всяка резервация ще бъде само за един хотел. Не е възможно да разделите резервация между няколко хотела.
  4. Вашата резервация не може да се прехвърля. Не можете да прехвърляте или да препродавате вашата резервация (изцяло или отчасти) или да рекламирате или да предлагате по друг начин стая на EasyHotel UK Limited и ако прехвърлите или препродадете (или се опитате да прехвърлите или препродадете) вашата резервация, ние можем да прекратим вашата резервация и да задържим сумата, заплатена от вас за тази резервация. Всички резервации, които са препродадени или прехвърлени, може да не бъдат зачетени и ние не носим отговорност за това. Също така може да откажем да приемаме бъдещи резервации, направени от вас.
  5. Ние изискваме единствено и можем да приемем само името на един от гостите като име на резервация.
  6. Дори ако направите резервация от името на друго лице, а вие самите не останете в хотела, трябва да спазвате тези условия.
  7. Трябва да сте на възраст 18 години или повече, за да направите резервация при нас и трябва да сте на възраст 18 години или повече, за да останете сами. Ако клиент пристигне в хотела и е под 18-годишна възраст, на клиента няма да му бъде позволено да остане сам. Може да изискаме документ за самоличност със снимка (лична карта, шофьорска книжка или паспорт) като доказателство за възрастта и ако клиентът не може да представи това, за да отговори на изискванията на хотела, можем да прекратим вашата резервация без да възстановим заплатената сума.
 2. Плащане и цени
  1. Цената за всяка стая е публикувана на нашия уеб сайт, мобилен сайт или приложение (според случая) към момента на извършване на вашата резервация по този канал или в случай на телефонна резервация – цената. която ви е съобщена по време на резервацията.
  2. Цените са за стая за нощувка и включват ДДС, туристическа такса и застраховка и са без храна и други екстри. Възможно е да добавите допълнителни екстри към вашата резервация при настаняване или по време на вашия престой. За повече подробности относно предлаганите екстри, моля, вижте раздел 6.
  3. Всички промоционални цени или предимства за служителите на easyHotel UK Limited могат да се използват само в съответствие с условията за тези промоционални цени или предимства и не трябва да се използват от никой, който не е служител на easyHotel UK Limited, освен ако не посочим изрично, че това е позволено. От всяко лице, което пребивава в хотел easyHotel UK Limited, което използва такава промоционална цена или предимство, може да бъде поискано да покаже документ за служител и/или документ за самоличност със снимка.
  4. Запазваме си правото да прекратим всяка резервация, направена на промоционална цена или предимство, която не е в съответствие с тези условия.
  5. Всички плащания се дължими изцяло в момента на резервацията, освен ако не сме ви съобщили друго.
  6. Ние ще поискаме да ни предоставите данни от дебитна или кредитна карти в момента на резервацията и ще таксуваме тази платежна карта за цената на целия престой на резервацията, ако не успеете да се явите.
  7. Запазваме си правото да прекратим всяка направена резервация, за която не сме успели да получим плащане от клиента на датата на дължимото плащане.
 3. Анулиране, промяна, възстановяване на суми и неявяван
  Анулиране
  1. easyHotel Sofia работи само с Негъвкави тарифи/Цени с невъзвръщаема стойност.
  2. Тъй като резервациите с негъвкави цени са с отстъпка, плащания, направени за тези резервации, не се възстановяват.
  3. След като сте се настанили в easyHotel, вие не можете да анулирате съответната резервация, без да бъдете таксувани с цялата сум по резервацията. Неявяване и промяна
  4. Ако не пристигнете в хотела на определената дата за пристигане, ще бъдете считано за „неявил се“ и вашата резервация ще бъде анулирана, а съгласно нашите правила за анулиране не се възстановяват изплатени средства на клиента.
  5. В случай, че предварително ви е известно, че няма да можете да се настаните в деня на резервацията, моля свържете се с нас, за да направим промяна на датата на резервацията за бъдещ период.
  6. В случай, че цената на резервация, в който и да е бъдещ период е по-висока от първоначално заплатената сума, ние ще поискаме от вас доплащане на разликата при настаняване. Процес на възстановяване на средства
  7. Ако събитие, което е извън наш контрол, има вероятност да ни попречи да извършим вашата резервация, можем да анулираме вашата резервация като ви уведомим за това (по имейл) и ще възстановим в пълен размер всички извършени от вас плащания във връзка с тази резервация по платежната карта, която сте използвали, за да направите резервацията, включително плащания за всички екстри и такси за резервация.
 4. Настаняване, напускане и преместване
  1. Можете да се настаните след 14:00 ч. на насрочената дата за пристигане, освен ако не сте закупили екстра за ранно настаняване заедно с вашата резервация или директно в хотела, което винаги зависи от наличността.
  2. Трябва да освободите стаята преди часа, посочен във вашия имейл за потвърждение на насрочената дата на отпътуване, освен ако не сте закупили екстра за късно освобождаване заедно с вашата резервация или директно в хотела, което винаги зависи от наличността. Ако не освободите стаята до c 11: 00 ч., тогава може да ви таксуваме за късно напускане, а в случай, че не освободите до 16:00 ч., ще ви таксуваме следваща нощувка.
  3. Имаме правила за преместване. Ако при пристигане няма свободна стая, ние се ангажираме да ви осигурим стая в хотел на друга компания и да заплатим разумната цена за превоз до този алтернативен хотел или всички приложими такси за паркиране; или по ваше желание или, ако според нас не съществува подходяща алтернативна възможност за настаняване в хотел – да анулираме вашата резервация и да ви възстановим всички суми, които сте заплатили предварително за неналичната стая(и), включително свързаните с нея екстри за храни и напитки.
  4. Ако трябва да заплатите при вашето пристигане в хотела и е следван горепосочния процес, ние все пак ще приемем заплащане на цената на резервацията и всички предплатени екстри и допълнителните разходи над първоначалната цена на резервацията ще бъдат покрити от нас (т.е. разумните разходи за превоз или таксите за паркиране).
 5. Вашият престой – изискванията спрямо вас и другите членове на вашата резервация
  1. Ние осигуряваме стаи с достъп за инвалидни колички и за хора с ограничена подвижност, в зависимост от наличността. Моля, уточнете това изискване по време на резервацията.
  2. Не трябва да превишавате максимално определената заетост за вида стая, която сте резервирали. Максималната заетост е посочена по-долу. Необходимо е да се свържете директно с хотела за потвърждение на наличността на детски легла и размера на стаята.
  3. Максималният брой на гостите е 2 възрастни или 1 възрастен и дете над 6 години. В случай, че детето е на възраз под 6 годиин, то може да бъде настанено като трети гост в същото помещение без доплащане.
  4. Не позволяваме на лица под 18-годишна възраст да остават сами в нашите хотели. Не трябва да оставяте лица под 18-годишна възраст по всяко време без надзор във всяка стая или в общите помещения.
  5. Ще се опитаме да ви окажем съдействаме за специални изисквания, но всички резервации на стаи зависят от наличността.
  6. Ще ви помолим да смените стаите, ако правите резервация или резервации, за да останете в хотел за 28 или повече последователни дни. Ако откажете да направите това, може да прекратим вашата резервация.
  7. Когато правите резервация, вие приемате да не използвате хотел EasyHotel UK Limited или неговите помещения за извършване на търговска дейност или дейност, насочена към получаване на печалба, без предварително писмено съгласие от EasyHotel UK Limited. Можем да прекратим вашата резервация и да задържим всички средства, които са заплатени за тази резервация, ако считаме, че сте нарушили тази клауза.
  8. Пушенето е забранено във всички хотели на EasyHotel UK Limited с изключение на определените зони за пушене извън хотела. Не трябва да пушите в нито един от нашите хотели, нито в хотелските стаи, нито в общите помещения, нито да пречите на нашата противопожарна система или аварийно оборудване. Ако направите това, можем да прекратим вашата резервация и си запазваме правото да предприемем по-нататъшни действия. Ние можем (по наше собствено усмотрение) или да поискаме незабавно погасяванена нашите разумни разходи по време на вашия престой или да дадем указания на трета страна, която да се свърже с вас след вашия престой, за да възстановите направените от нас разумни разходи. Разумните разходи, които ще направим, ако пушите в хотела, вероятно ще включват разходи за специализирано почистване, ремонт или възстановяване на щети, причинени от вас върху наше имущество, разходите за стаята за всеки период, през който тя е неизползваема, както и нашите административни разходи. 5.8 Не трябва да внасяте в нашите помещения никакви потенциално опасни или други опасни предмети.
  9. Не трябва да повреждате или да смущавате работата на предмети, които са наша собственост. Ако направите това, можем да прекратим вашата резервация. Трябва незабавно да ни съобщавате за всяка щета по нашия хотел или имущество. Ние можем (по наше собствено усмотрение) или да поискаме незабавно погасяване на нашите разумни разходи по време на вашия престой или да дадем указания на трета страна, която да се свърже с вас след вашия престой, за да възстановите направените от нас разумни разходи за ремонт, замяна или специализирано почистване, ако сте нанесли щети по нашия хотел или имущество. По ваше желание, ние ще изпратим разбивка на тези разходи на адреса, използван за резервацията.
  10. Кухненски уреди, включително, но не само микровълнови фурни, хладилници, фритюрници и тостери, не трябва да се експлоатират от вас в хотела
  11. Не трябва да смущавате други гости или нашия персонал, включително, но не само чрез вдигане на шум.
  12. Всички ключове от стаите трябва да ни бъдат върнати при вашето напускане на хотела. Ако не направите това, можем да ви таксуваме за резервен ключ или ключалка, ако това е необходимо. В случай, че ключ не бъде върнат след напускане, нашата молба е да се свържете с хотела, за да уговорите възможност за връщане на ключа.
  13. Ако не спазвате посочените по-горе правила, по време на вашия престой в нашия хотел ние можем да прекратим вашата резервация и да ви помолим да напуснете хотела веднага и можем да задържим всички средства, които са ни заплатени за тази резервация. Ако преценим, че неспазването от ваша страна е достатъчно сериозно, ние можем да откажем да приемаме бъдещи резервации от вас и/или да не ви позволим да влизате или да отсядате в никой от нашите хотели.
  14. Вашата отговорност: Ако вие или някой член от вашата резервация причини щета или загуба от какъвто и да е вид на нас или на други гости, включително, но не само, както е описано в параграф 5.7 (Тютюнопушене) по-горе, вие ще носите отговорност за тази щета или загуба и от вас, като лицето което е направило резервацията, ще се изисква да заплатите разходите, включително, но не само тези, които са описани в този раздел 5.
 6. Екстри
  1. Предлагаме определени екстри/допълнителни услуги, които се заплащат на място в хотела.
  2. Цената на стаята изключва допълнителни екстри, освен ако изрично не сме ги договорили с вас като част от вашата резервация.
  3. Екстрите винаги зависят от наличността.
 7. Домашни любимци
  1. Кучета-водачи за слепи и кучета-водачи за хора с увреден слух могат да бъдат доведени в хотела безплатно; моля, уведомете хотела предварително, ако възнамерявате да доведете такова куче(та) с вас.
  2. По никое време не трябва да оставяте без надзор домашни любимци в никоя стая или общо помещение, а кучетата винаги трябва да се държат на повод във всички общи помещения.
 8. Общи положения
  1. Ние обработваме вашите лични данни в съответствие с нашата Декларация за поверителност. Моля, отделете време, за да прочетете нашата Декларация за поверителност, тъй като тя съдържа важни условия, които отнасят до вас. Като предоставяте лични данни във връзка с дадена резервация, вие давате вашето съгласие за такава обработка от свое име и от името на всеки клиент, който пребивава при нас в рамките на тази резервация.
  2. Може да се прилагат допълнителни условия за вашето използване на нашите цифрови канали, независимо дали правите резервация чрез тях. Те са публикувани на съответния цифров канал. Моля, отделете време, за да ги прочетете, тъй като те съдържат важни условия, които отнасят до вас.
  3. Изменения на тези условия: Запазваме си правото да променяме тези условия от време на време, а условията, валидни за вашата резервация са тези, които са в сила към датата на резервацията.
  4. Законни права: Ако сте отделен потребител, вие имате определени законни права. Ако някое от тези условия противоречи на законно право или законът се промени и вашите законни права се променят, тогава законните права ще имат предимство пред тези условия.
  5. Събития извън наш разумен контрол: Ние няма да нарушим тези условия и не носим отговорност за неспазване на някое от нашите задължения по отношение на вашата резервация (като например осигуряване на стая(и) и/или други продукти и/или услуги и/или екстри) поради някое нежелано събитие, действие, пропуск или злополука, което възникне, което е извън нашия разумен контрол, включително, но не само, наводнения, земетресения, екстремни неблагоприятни метеорологични условия, природни бедствия, други стихийни бедствия, терористични актове, частична или пълна отмяна или забавяне на голяма публична проява, прекъсване или пожар (освен по подразбиране) или авария на (освен по подразбиране) мрежа за електроснабдяване, газ, вода или друга комунална услуга, машини и съоръжения, компютри, превозни средства или рухване на строителни конструкции. Ако събитие, което е извън наш контрол, има вероятност да ни попречи да извършим вашата резервация, можем да анулираме вашата резервация като ви уведомим за това (по имейл) и ще възстановим в пълен размер всички извършени от вас плащания във връзка с тази резервация по платежната карта, която сте използвали, за да направите резервацията, включително плащания за всички екстри и такси за резервация.
  6. Оплаквания, въпроси и спорове: Ако искате да подадете оплакване или имате въпрос относно вашата резервация, моля направете това на e-mail: enquiries@sofia.easyhotel.com или като използвате формата „Свържете се с нас“ на нашия уеб сайт. Ще ви отговорим възможно най-бързо – обикновено в рамките на 3 работни дни. Ако подадете оплакване до нас във връзка с ваша резервация и по това оплакване не може да се постигне съгласие между вас и нас, можете да използвате портала за онлайн разрешаване на спорове на Европейската комисия на https://ec.europa.eu/consumers/odr. Имайте предвид, че всяко решение може да не е задължително и че нито ние, нито вие сте задължени да участвате в разрешаването на онлайн спорове. Нашата отговорност
  7. Няма да носим отговорност за загуби, които не са причинени от нарушаване на тези условия от нас, неспазване на наши задължения съгласно приложимото законодателство или от наша небрежност. Също така няма да носим отговорност за загуби, които не са били предвидими и за двете страни по време на изготвянето на договора. Загубата е предвидима, ако е очевидно, че това ще се случи или ако към момента на изготвяне на договора както ние, така и вие сте знаели, че това може да се случи – например, ако сте го обсъждали с нас по време на извършване на резервацията.
  8. Желаем да осигурим безопасна и сигурна среда за вашия престой и при необходимост ще вземем съответни мерки за сигурност. Ако по време на вашия престой възникне произшествие, водещо до кражба, загуба или повреда на ваше имущество, ние ще извършим вътрешно разследване и ще докладваме за това в Районното полицейско управление.
  9. Няма да носим отговорност при никакви обстоятелства за загуба или повреда на превозни средства, с които сте се пристигнали в хотела или за оставено в тях имущество, независимо дали са паркирани на паркинг, свързан с хотела или не.
  10. Нищо в тези условия не изключва или ограничава нашата отговорност за измама или смърт или телесна повреда, причинена поради небрежност от наша страна или по друг начин, който би бил незаконен за нас да (или да се опитваме да) изключим или ограничим.
  11. Делимост: Ако някоя разпоредба в тези условия се окаже незаконна, невалидна или неприложима изцяло или отчасти, тогава разпоредбата ще се прилага с такова заличаване или изменение, което е необходимо, за да бъде разпоредбата законосъобразна, валидна и приложима. Законосъобразността, валидността и приложимостта на останалата част от тези условия не се засяга.
  12. Отказ от права: Всяко неизпълнение от нас на нашите права или средства за защита при тези условия или по друг начин или всяко закъснение при прилагането на тези права или средства за защита няма да се тълкува като отказ от нас на тези или други права или средства за защита.
  13. Права на трети страни: Този договор е между вас и нас. Никое друго лице няма право да прилага каквото и да е от неговите условия.
  14. Законодателство: Тези условия и всички извъндоговорни задължения, произтичащи от или във връзка с тези условия, се уреждат и тълкуват в съответствие с английското законодателство. Всички спорове, възникващи от или свързани с тези условия или извъндоговорни задължения, произтичащи от или свързани с тези условия, са предмет на неизключителната юрисдикция на английските съдилища. Международно предаване на лични данни извън ЕИО
  15. Когато Вашата резервация е свързана с престой в easyHotel в Дубай, от нас се изисква да предадем Вашите лични данни извън ЕИО, за да извършим резервацията.
  16. С приемането на тези „Правила и условия“ Вие давате своето изрично съгласие да предадем Вашите лични данни на франчайза в Дубай, както е посочено в нашата политика за поверителност.
  17. Въвели сме подходящи мерки за сигурност, за да защитим Вашите лични данни от случайно изгубване, използване или осъществяване на достъп до тях по неупълномощен начин, както и срещу тяхната промяна или разкриване. В допълнение ограничаваме достъпа до Вашите лични данни до тези служители, агенти, подизпълнители и други трети лица, за които съществува служебна необходимост да са им известни. Те ще обработват Вашите лични данни единствено съгласно нашите инструкции и са субект на задължение за поверителност. Въвели сме процедури за справяне с всяко предполагаемо нарушение на сигурността на личните данни и ще уведомим Вас и всеки отговорен регулатор при нарушение на сигурността, когато съществува законово изискване да го направим.
  18. На франчайзингите на easyHotel не е разрешено да използват никакви данни, предадени им от easyHotel, различни от тези, посочени в политиката за поверителност.
 9. Информация за нас и как да се свържете с нас
  1. Значението на „EasyHotel UK Limited“, „ние“ или „нас“ в тези условия ще зависи от местоположението на хотела, в който резервирате.
  2. За резервации в easyHotel Sofia, България, това означава Е.Хотел АД, чието седалище е на адрес: гр. София 1309, ул. Алдомировска 108, ЕИК 175345335
  3. За резервации в хотели в Обединеното кралство, различни от Северна Ирландия, това означава EasyHotel UK Limited, чието седалище е на адрес: 80 Old Street, London EC1V 9AZ. (Номер на компания 05018910, Номер по ДДС 867225209).
 10. Бисквитки
  1. EasyHotel UK Limited използва “бисквитки” на нашите уеб страници и по-конкретно на www.easyhotel.com , за да: (a) запази вашата сесия и необходимите подробности, когато разглеждате уеб сайта на EasyHotel UK Limited, по време на регистрация на акаунт и по време на процеса на резервация (“бисквитка” за сесия) (b) събира данни за използването на уеб сайтове за статистически/аналитични цели („бисквитка“ за анализ) (c) ви насочи към правилната начална страница според вашето географско местоположение („бисквитка“ за географско насочване)
  2. Можете да ограничите вашия браузър, като промените неговите настройки, за да спре приемането на „бисквитки“ или да ви пита, преди приемане „бисквитка“ от уеб сайтовете, които посещавате. Уеб сайтът на EasyHotel UK Limited няма да функционира изправно, ако „бисквитките“ са забранени.
 11. Търговската марка easyHotel
  1. Уеб сайтът www.easyhotel.com , мобилният сайт и приложението на easyHotel UK Limited, включително резервации и други приложения, текст, графики, дизайн, аудио и видео клипове, информация за хотели и дестинации, както и всяко друго тяхно съдържание, са собственост на EasyHotel UK Limited и/или на неговите доставчици на съдържание. 11.2 Уеб сайтът www.easyhotel-sofia.bg и мобилният сайт, които препращат с линк към www.easyhotel.com е единствено с информативна цел, без сам по себе си да извършва обработва лични данни, резервации и плащания. Информацията на сайта като текст, графики, дизайн, аудио и видео клипове, информация за хотели и дестинации, както и всяко друго тяхно съдържание, са собственост на Е.Хотел АД и/или на неговите доставчици на съдържание.
  2. Можете да използвате уеб сайтаовете www.easyhotel.com и www.easyhotel-sofia.bg, мобилния сайт и приложението на easyHotel UK Limited, както и тяхното съдържание единствено за лична, нетърговска и частна цел, като винаги спазвате приложимите закони за авторското право.
  3. Всички търговски марки, търговски наименования, марки на услуги и всички други марки, независимо дали са регистрирани или нерегистрирани на уеб сайта, мобилния сайт и приложението на easyHotel UK Limited, са собственост или лицензирани на easyHotel UK Limited и не могат да се използват, възпроизвеждат или променят без предварително писмено одобрение от easyHotel UK Limited и/или техните съответни собственици. 12. Отказ от отговорност.
  4. Уеб сайтът, мобилният сайт и приложението на easyHotel UK Limited, предоставените услуги и цялото съдържание, съдържащо се в тях, се предоставят „такива, каквито са“ и „според наличността“. EasyHotel UK Limited не дава никаква гаранция относно уеб сайта и съдържанието. Вие носите цялата отговорност за тяхното използване.
  5. Въпреки че ще положим всички възможни усилия, за да гарантираме, че информацията, поместена на уеб сайта, мобилния сайт и приложението на easyHotel UK Limited е точна и публикувана добросъвестно, без да накърнява законни права на потребителите, които не могат да бъдат законно изключени или ограничени, EasyHotel UK Limited не гарантира или не представлява точността на изложената информация и отказва в максималната степен, разрешена от закона, всички гаранции, изрични или подразбиращи се от закона, обичаите или употребата.
  6. EasyHotel UK Limited не носи отговорност за преки, косвени, последващи, наказателни загуби или щети (включително, но не само загуба на печалба, загуба на престиж, загуба на репутация и загуба или повреда на данни), възникнали от уеб сайта, мобилния сайт или приложението на EasyHotel UK Limited или неговата употреба или услуги, закупени от уеб сайта, мобилния сайт или приложението на EasyHotel UK Limited или грешки, неточности или пропуски в предоставените услуги или съдържание.
  7. Включването на връзки към сайтове, поместени на нашия уеб сайт, мобилния сайт и приложението на EasyHotel UK Limited не означава одобрение от страна на EasyHotel UK Limited на такива свързани сайтове или връзка с техните дейности. Тези сайтове са извън контрола на EasyHotel UK Limited. Ние няма да носим отговорност за съдържанието на свързаните сайтове или за неговото използване.
 12. Промени в тези Общи условия
  1. EasyHotel UK Limited си запазва правото да отменя, изменя или променя разпоредбите и съдържанието, съдържащи се в уеб сайта, мобилния сайт и приложението на EasyHotel UK Limited и/или да променя, изменя, променя или допълва тези Общи условия по всяко време без предизвестие. Ще бъдете уведомени за всички промени в настоящите Общи условия, когато те са представени на уебсайта на EasyHotel UK Limited. Моля, проверявайте редовно уеб сайта, мобилния сайт и приложението на EasyHotel UK Limited за актуализации на настоящите Общи условия.
 13. Противоречие между английският текст и текст на други езици
  1. Ако има противоречие или несъответствие между английския текст на настоящите Общи условия и всеки негов превод на който и да е друг език, английският текст ще има предимство.
© 2011-2024 easyHotel София. Всички права запазени.
Powered by MediaDesign FlexiCMS™ in 0.0376 secs